Hellinger csoport
Szervezetállítás


Kevésbé fáradságos megoldani a problémákat, mint együtt élni velük.

Pierre Teilhard de Chardin

Sokan ismerik a családfelállítás módszerét. Ez egy szisztematikus pszichoterápia, ami Bert Hellinger nevéhez fűződik. Családfelállításai során gyakran állított fel olyan absztrakt fogalmakat, mint például bűn, sors, ország, félelem, erő. /lsd. Családfelállítás menüpontot/

A rendszerfelállítás módszerét Insa Sparre pszichológusnő és párja Matthias Varga von Kibéd filozófus dolgozta ki. Ennek alkalmazása segítséget nyújt üzleti problémák, céges, szervezeti, karrieri kérdések tisztázásában, megoldásában.

A rendszerfelállítások célja három pontban határozható meg:

I. A döntés előkészítése

II. A helyzet megfigyelése, elemzése

III. A megoldás, változtatás


A rendszerfelállítás menete:

Minden rendszerfelállítás az ügyfél problémájának felvázolásával kezdődik. Ő nevezi meg azokat a személyeket, csoportokat, tényezőket, amelyekre a továbbiakban az állításvezetővel együtt fókuszálnak az optimális megoldás érdekében.
A módszer hatása elsődlegesen abban áll, hogy az ügyfélnek rálátása lesz olyan összefüggésekre, amelyeket addig nem ismert fel, így indukálódik egy olyan változás, mely újabb és az eddiginél hatékonyabb megoldáshoz vezeti őt. Segíti a tisztánlátást, az áttekinthetőséget, a döntéshozatalt és egy olyan megoldás megszületését, amelyben mindenki jól érzi magát.


Egy rendszerfelállítás a következő ülésekből áll:

  • 1. első találkozás, melynek során ismertetjük a módszer alapelveit, módját, az ügyfél elmondja megoldásra váró problémáját (1,5 - 2 óra)
  • 2. a rendszer felállítása (1,5 - 2 óra)
  • 3. az eredmény megbeszélése (1 - 2 óra)


Az aktuális szervezetállítás tréningek a Jelentkezés/Szervezetállítás menüpontban találhatóak.
Jelentkezés: Valid HTML 4.01 Transitional Készítette: